Fort Belvoir

US 5.th. ARMY CORPS OF ENGINEERS,
FORT BELVOIR, VIRGINIA USA.
Tekst: Peter Lindholm. Foto: US Army

Det var her vi tolv «utvalgte» energielever måtte klatre opp alle trappene og ta imot The Certificate of Proficiency som bevis for at vi alle tolv hadde bestått vår utdannelse ved U.S. Army Engineer School . En gang i uken måtte Håkon Lind og jeg, vekselvis stille i The General Essambly for å rapportere om vår delegasjons utvikling og holdning til skolering og materiell.

U.S.ARMY ENGINEER SCHOOL
Rett bak Headquarters ligger verkstedshallene hvor vi hadde vår daglige undervisningen og bakerst t.v. «brakkene». Det var foran disse brakkene vi på vår første dag sto oppstilt ved inngangen, da vår amerikanske vertskaptein Davies, på trappa ropte ut: «Oh! What A Football Team». Helt i bakgrunnen skimtes såvidt Alexandria; en forstad til Washington DC. Alexandria var min kortpermby og Washington…….. «langperm». Fort Belvoir ligger på en høyde og belle voir er fransk og betyr vakker utsikt.
Her er de nordmenn som fikk nyte denne utsikten og som hadde den amerikanske hovedstaden Washington DC og historiske Alexandria helt innpå pulsen:

Åge Aulie, John Rasmussen, Peter Lindholm, Harald Røhmen, Kjell Olsen, Haakon Lind,
Einar Andersen, Olai Sandtorv, Hans Lura, Leif Walstad, Magne Herskedal og Reidar Krum.

Kloss intil brakka vår: Messa (den lave bygn. t.h…) i Fort Belvoir, Virginia: Her fikk vi boltre oss i så mye egg og bacon vi ville, og stabler pannekaker med Maplesyrup (lønnesirup) til frokost: Et eldorado for en efterkrigsungdom som var «flaska opp» på havregraut til hverdags og et kokt egg hver søndag. Husker du?